1313 GA Almere
De praktijk is iedere werkdag geopend van 08.00 uur tot 17.00.
Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken, hiervoor kunt u de assistent in de praktijk bellen tussen 08:00 uur en 17:00 uur. U kunt ook zelf een afspraak maken via het patiëntportaal.
Meer tijd nodig?
Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, wij kunnen er rekening mee houden in onze agenda en plannen dan eventueel een langere tijd in voor uw afspraak.
Voor eenvoudige vragen aan de huisarts of praktijkondersteuner kunt u ook gebruik maken van het telefonisch spreekuur. Maak hier ook een afspraak voor, de dokter of praktijkondersteuner zal u dan terugbellen.
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts of praktijkondersteuner u ook thuis bezoeken. De assistent beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur op de praktijk te komen.
Overdag: 036–5454241, kies 1
Is er sprake van een levensbedreigende situatie? Bel 112
Kan uw vraag medisch gezien niet wachten totdat de praktijk weer open is?
Dan kunt u de huisartsenspoedpost benaderen. Dat kan digitaal via de volgende link Spoedpost Almere of telefonisch via 0900 – 203 0203.
De huisartsenspoedpost is er alléén voor spoed. U neemt contact op wanneer uw klacht niet kan wachten tot de volgende werkdag.
Urine kan worden ingeleverd voor 10.00 uur.
Voor de uitslag kunt u na 14.00 uur bellen.
Het is belangrijk dat de huisarts weet waarom u de urine brengt. Daarom vragen we u behalve de urine ook om informatie over uw klachten. Brengt iemand anders uw urine naar de praktijk, zorg dan dat deze persoon uw klachten kent.
Als het nodig is vraagt uw huisarts bloedonderzoek aan. Onze assistenten zijn opgeleid om in onze praktijk bloed te prikken. Op afspraak kunt u hiervoor op dinsdag, woensdag en donderdag van 8.00-10.00 uur bij ons terecht. Wij sturen het bloed dan op naar het laboratorium.
Voor bloedafname kunt u ook naar Saltro of het Flevoziekenhuis.
Huisartsen Nijssen en Van der Ven zijn opgeleid om echo’s binnen de huisartsenpraktijk te maken. Vooralsnog ligt de focus van het echografisch onderzoek op buikecho’s.
De huisartsen maken zelf een afspraak voor de echo.
Deze echo’s vallen onder de huisartsenzorg en anders dan bij echografie in het ziekenhuis gaan de kosten niet van uw eigen risico af.
Voorbereiding
Het is prettig wanneer u kleding aan heeft waarin u zich gemakkelijk kunt bewegen en die u gemakkelijk aan en uit kunt trekken.
De echo’s worden in de ochtend gemaakt, hierbij is het belangrijk dat u nog niet gegeten en gedronken heeft en bij voorkeur ook nog niet geplast heeft.
Huisarts Dehpoor heeft een speciale oogheelkundige opleiding voor huisartsen afgerond. U kunt bij hem terecht voor volledig oogheelkundig onderzoek inclusief oogboldrukmeting en beoordeling van lens en het netvlies middels o.a. spleetlamponderzoek.
Over het algemeen duurt een oogonderzoek 30 minuten. Mogelijk is er noodzaak om de pupil van uw oog te verwijden door middel van speciale oogdruppels. Gedurende enkele uren na het onderzoek kunt u hierdoor uw pupil niet vernauwen en ziet u wazig.
Dit betekent dat u niet mag en kan autorijden na het onderzoek. Ons verzoek is daarom om u na dit onderzoek door een ander te laten vervoeren. Neem een zonnebril mee.
Hartritme-onderzoek
In overleg met uw huisarts kunt u besluiten een hartritme onderzoek te laten uitvoeren. Dit onderzoek geeft uw arts belangrijke informatie over de werking van uw hart, zowel in rust als tijdens inspanning.
Voor dit onderzoek sluit de doktersassistent of de praktijkondersteuner een ECG-recorder aan op uw lichaam die automatisch uw hartritme registreert en waarmee u eventueel zelf kunt aangeven wanneer u klachten heeft. Het onderzoek is volkomen pijnloos.
U ontvangt ook een dagboek. In deze folder leggen we uit wat een ECG-recorder en een ECG is, wat het onderzoek precies inhoudt en wat u zelf kunt doen om het onderzoek succesvol te laten verlopen.
Alle zorgverzekeraars vergoeden dit onderzoek. Net zoals andere diagnostische onderzoeken wordt dit onderzoek wel ten laste gebracht van het wettelijk verplicht eigen risico.
Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul het formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail.
Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken.
Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.
U kunt uw gegevens bekijken, via de huisarts of online. Online kunt u uw gegevens bekijken met uw telefoon of computer, waar u ook bent. U logt in op een beveiligde website of app. U ziet de belangrijkste informatie zoals uw ziektes, uw medicijnen en uitslagen van onderzoeken.
Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.
Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop
MijnGezondheid.net is een online omgeving waarmee u eenvoudig en snel gezondheidszaken bij uw huisarts of apotheek kunt regelen.
Informeer bij uw huisarts of apotheek of deze MijnGezondheid.net aanbiedt. Als aanvulling op het patiëntenportaal MijnGezondheid.net kunt u gebruik maken van de app MedGemak.
Herhaalrecepten vraagt u zoveel als mogelijk online aan. Dit scheelt de praktijk tal van telefoontjes. Dit levert direct tijdwinst op voor onze praktijk.
Herhaalrecepten vraagt u zoveel als mogelijk online aan. Dit scheelt de praktijk tal van telefoontjes. Dit levert direct tijdwinst op voor onze praktijk.
Via MijnGezondheid.net is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:
– Laboratoriumuitslagen
– Lichamelijk onderzoek
– Toegangslogboek
– Verslaglegging
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten
– Actueel medicatieoverzicht
Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.