Wat doet de praktijkondersteuner geestelijke gezondheid (POH-GGZ)?
Bij klachten kijken we niet alleen naar de lichamelijke kant, maar betrekken we ook de psychische en sociale kant. Uw huisarts kan u daarvoor verwijzen naar onze POH-GGZ. Hij/zij kijkt met u naar de gevolgen van uw klachten op uw leven.
In het eerste gesprek inventariseren we de klachten en hoe dit zo gekomen is. We kijken welke gevolgen dit heeft voor uw dagelijks functioneren.
In het tweede gesprek kijken we wat u zelf graag anders zou willen zien. Uw vraag is het uitgangspunt van de begeleiding. We kijken samen wat het beste bij u past. Dit kunnen gesprekken zijn, een online module, een zelfhulpboek, of een combinatie.
Naast de begeleiding van de POH-GGZ kan het soms verstandig zijn om ook het wijkteam in te schakelen als er ook sociale problemen zijn. Daarnaast blijkt soms dat de aanpak van uw vraag meer tijd en/of expertise vraagt. De POH-GGZ kan dan samenwerken met de GGZ of u doorverwijzen. Zij kent de andere zorgverleners en hun expertise goed. Daardoor kan zij gericht verwijzen naar iemand die bij u en uw vraag past. De gesprekken met de POH-GGZ zijn vertrouwelijk en vallen onder het beroepsgeheim.
Wilt u zelf al iets lezen over psychische klachten of wat u zelf eraan kunt doen kijkt u dan op
Ik heb lichte psychische klachten. Hoe ga ik me beter voelen? | Thuisarts.nl
Afspraak maken
Als de huisarts u doorverwijst naar de POH-GGZ dan kunt u bij de assistent een afspraak maken.
Kunt u onverwachts toch niet komen op de afspraak? Belt u dan uiterlijk 48 uur van te voren af.